Anläggning/miljö

Bostadsrättsföreningen Solkoster är beläget på Sydkoster, som är en marin nationalpark, cirka en timmes båtfärd ut i Västerhavet från Strömstad. Föreningen bildades på sjuttiotalet och omfattar 70 moderna lägenheter i nio huskroppar med olika läge. Under 2002 till 2006 revs stora delar av den äldre bebyggelsen och en nybyggnation skedde samtidigt som kvarvarande äldre lägenheter renoverades.

Bostadsrätterna är uppdelade på andelsveckor mellan vecka 19 till vecka 39. Man köper den vecka man vill vara på Solkoster varje år och betalar en årsavgift där allt ingår. Om man inte har möjlighet att åka dit något år så lämnar man in ett förmedlingstillstånd så lägger föreningen ut lägenheten för uthyrning. Anläggningen öppnar påskhelgen/första april varje år och stänger den sista oktober. April och oktober sker endast uthyrning.

För fritidsaktiviteter finns tennis och boulebana, vandringsleder och fina cykelvägar. I hamnen finns cykeluthyrning, rökeri, restaurang, kiosk och utställningen Naturum. Mitt på ön finns en ICA butik. Granne med Solkoster ligger anrika Hotell Koster med gammal skärgårdsromantik från början av nittonhundratalet.

Miljö

För att uppfylla morgondagens miljökrav har omfattande investeringar skett i varmvattenproduktion med solvärme och anläggningen har modifierats för att minimera energiförbrukningen. Vi källsorterar vårt avfall och Solkoster är medlem i Ekoturismföreningen.

Meny