Köpa lägenhet/ båtandel

Bostadsrättsföreningen Solkoster är belägen på en ö i den natursköna Kosterarkipelagen cirka en timmes båtfärd utanför Strömstad. På Solkoster köper du en andelsvecka där du tillbringar din tid varje år och träffar nya människor som också tycker om att stressa av och andas ren och klar luft.

Du kan när som helst sälja din andel och lämna den för uthyrning via receptionen om du inte kan vara är där. Du betalar en årsavgift där det mesta ingår och har tillgång till viss extraservice mot avgift. Föreningen återköper inga andelar utan säljs av medlemmar via överlåtelseavtal. Uppsägning av andel utan ersättning kan göras med vissa restriktioner. Byte av andel går bra mot mellanskillnaden i deras värde och en registreringsavgift på 500 kr. Byter man till andel med lägre försäljningspris erhålls inte mellanskillnaden åter. Bytesdag är söndag. Allt underhåll sköts av föreningen så du kan bara njuta av din tid där, alltså ingen målning eller gräsklippning! Anläggningen ägs av medlemmarna och boendet sker till självkostnad. Anläggningen är öppen för uthyrning ca vecka 12 t o m ca vecka 43. Köp av andel vecka 19 t o m vecka 39. Lägenhet 60, 68 och 69 är pälsdjursfria lägenheter.

För funktionshindrade gäster rekommenderar vi suterränglägenheterna 66-69 då övriga lägenheter är belägna på en naturtomt med klippor och nivåskillnader.

Du kan även köpa en båtandel så du kan fiska och göra utfärder på Kosterfjorden. På anläggningen finns även boulebana och elbil att hyra.

Du bestämmer själv vecka och lägenhetsstorlek, för två, fyra eller sex personer, beroende på din familjesituation. Som medlem har du också möjlighet  att hyra en förrådsplats för egna inventarier.

På Solkoster är vi rädda om vår miljö och producerar vårt varmvatten med solvärme.

Lägenhetstyper

  • 30-40-50 husen för två personer och en extrabädd, norr-syd-väst-östläge.
  • 58-59 huset för två personer och en extrabädd, östläge.
  • 10-20 husen med sovloft för 4 personer och en extrabädd, norrläge (B).
  • 10-20 husen med sovloft för 4 personer och en extrabädd, sydläge (A).
  • 60 husen, marklägenheter för sex personer och möjlighet till 2-3 extrabäddar.
  • 60 husen, suterränglägenheter för 4 personer och en extrabädd. Lämpliga för funktionshindrade personer.

Priser och årsavgifter (innevarande år) framgår längst ner under respektive lägenhetstyp respektive båtandel (blå text till vänster). Där finns också en länk till en karta till var lägenhetsandelarna ligger. Vilka som är lediga till försäljning av föreningen framgår av respektive tabell.

Anläggningen administreras av Riksbyggen i Uddevalla där du också köper din lägenhet.

Kontakt: Mirela Sajdovic e-post mirela.sajdovic@riksbyggen.se
Tel. +46-(0)522-654451

Du kan även köpa din lägenhet via receptionen som också visar de olika lägenheterna. Lägenheter att köpa i andra hand kan finnas till salu på Blocket, hos fastighetsbyråer i Strömstad.

Vid köp/byte av lägenhet/båtandel tillkommer en registeringsavgift på 500 kr.

Boendeanvisning.

Meny