Köpa lägenhet/ båtandel

Bostadsrättsföreningen Solkoster är belägen på en ö i den natursköna Kosterarkipelagen cirka en timmes båtfärd utanför Strömstad. På Solkoster köper du en andelsvecka där du tillbringar din tid varje år och träffar nya människor som också tycker om att stressa av och andas ren och klar luft.

Du kan när som helst sälja din andel och lämna den för uthyrning om du inte är där. Du betalar en årsavgift där det mesta ingår och har tillgång till viss extraservice mot avgift. Bytesdag är söndag. Allt underhåll sköts av föreningen så du kan bara njuta av din tid där, alltså ingen målning eller gräsklippning! Anläggningen ägs av medlemmarna och boendet sker till självkostnad.

För funktionshindrade gäster rekommenderar vi suterränglägenheterna 66-69 då övriga lägenheter är belägna på en naturtomt med klippor och nivåskillnader.

Du kan även köpa en båtandel så du kan fiska och göra utfärder på Kosterfjorden. På anläggningen finns även boulebana, tennisplan och elbil att hyra.

Du bestämmer själv vecka och lägenhetsstorlek, för två, fyra eller sex personer, beroende på din familjesituation. Som medlem har du också möjlighet att hyra en förrådsplats för egna inventarier.

På Solkoster är vi rädda om vår miljö och producerar vårt varmvatten med solvärme.

Lägenhetstyper

  • 30-40-50 husen för två personer och en extrabädd, norr-syd-väst-östläge.
  • 58-59 huset för två personer och en extrabädd, östläge.
  • 10-20 husen med sovloft för 4 personer och en extrabädd, norrläge.
  • 10-20 husen med sovloft för 4 personer och en extrabädd, sydläge.
  • 60 husen, marklägenheter för sex personer och möjlighet till 2-3 extrabäddar.
  • 60 husen, suterränglägenheter för 4 personer och en extrabädd. Lämpliga för funktionshindrade personer.

Anläggningen administreras av Riksbyggen i Uddevalla där du också köper och din lägenhet.

Kontakt: Mirela Sadivic e-post mirela.sajdovic@riksbyggen.se

Tel. +46-(0)522-654451
Du kan även beställa din lägenhet via receptionen som också visar de olika lägenheterna. Lägenheter att köpa i andra hand kan finnas till salu på Blocket, hos fastighetsbyråer i Strömstad.

Vid köp av lägenhet/båtandel tillkommer en registeringsavgift på 500 kr.

Meny